• Naslovna
  • Civilni sektor
  • Novosti iz Ekološke udruge Krka: Prilaz za invalide, odlaganje plastičnih vrećica i parking za bicikle od automobilskih guma

Novosti iz Ekološke udruge Krka: Prilaz za invalide, odlaganje plastičnih vrećica i parking za bicikle od automobilskih guma


prilaz-za-invalideLjeto za aktiviste kninske Ekološke udruge Krka ne znači i odmor, a udruga ne posustaje s aktivnostima.

Od malih sredstava sufinanciranja udruge putem organizacija Zelenih izleta udruga je odlučila pomoći svojim sugrađanima te su u Ekološko informativnom centru na Krki napravili pristup za osobe s invaliditetom.

– Neka ova naša inicijativa bude poticaj i drugim institucijama i tvrtkama u gradu Kninu da naprave prilaz za osobe s posebnim potrebama jer je to zaista jako važno – kazali su u udruzi.

Kninski ekolozi omogućili su i da se od sada u Kninu mogu odložiti i plastične vrećice, a kutija za odlaganje nalazi se ispred ureda udruge u Ulici 7. gardijske brigade broj 13.

– U Hrvatskoj nigdje za sada ne možemo odložiti plastične vrećice pa se nadamo da će se ta praksa promijeniti, a mi u Kninu pokušavamo biti primjer – poručuju iz udruge i najavljuju kako će prikupljene vrećice donirati udruzi Prospero iz Gračaca koja će od istih na tkalačkom stanu izrađivati torbice i stoljnjake.

Aktivisti iz kninske Ekološke udruge Krka napravili su i parkiralište za bicikle i to od odbačenih automobilskih guma.

– U okviru projekta “Nema Frke dok je Krke” kojim čistimo rijeku Krku nailazimo na mnoštvo odbačenih automobilskih guma. Stoga smo od tih istih guma odlučili napraviti korisnu stvar – kažu u udruzi.

Izbornik