U Kninu zaprimljena 2.152 zahjteva za legalizaciju objekata


imagesU Kninu su zaprimljena 2.152 zahjteva za legalizaciju bespravnih objekata, a očekuje ih se još više kad stignu i oni poslani poštom.

Oko 14.500 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata zaprimio je Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije. Kad stignu i oni poslani poštom, odnosno kad svi budu registrirani u računalu, očekuje se da će ih biti oko 18 tisuća.

Ured za građenje u Kninu zaprimio je 2.152 zahtjeva, a u Drnišu 3.682.

– Naša je poruka ljudima da budu strpljivi. Puno je zahtjeva i trebat će vremena da se sve to riješi – ističe pročelnik županijskog Ureda za prostorno uređenje i gradnju Gojislav Krnić te dodaje da će prioritet imati oni koji su ranije predali zahtjev, no isto tako vodit će se računa da se što prije riješe i zahtjevi za one građevine, primjerice, kojima priključak na komunalnu infrastrukturu ovisi o legalizaciji, ako građevine idu u rekonstrukciju ili pak ako se radi o građevinama u kojima se odvija nekakva gospodarska djelatnost.

Građevine za koje nije podnijet zahtjev za legalizaciju, a nalaze se u zoni u kojoj je dopuštena gradnja, moći će se izgraditi u skladu s prostornim planom i moći će se legalizirati, uz određenu novčanu kaznu. Objekti izgrađeni na mjestima gdje nije dozvoljena gradnja, bit će uklonjeni.

Izbornik