Započelo prikupljanje elektroničkog otpada u Kninu


ee-otpadKninska Ekološka udruga Krka u suradnji s gradskom tvrtkom Čistoća i zelenilo omogućila je građanima Knina odvojeno prikupljanje električnog i elektroničkog otpada koji se od sada može, svakim radnim danom u vremenu od 6 do 15 sati,  besplatno donijeti i odložiti u poseban spremnik koji se nalazi u dvorištu tvrtke Čistoća i zelenilo.

Pod električni i elektronički otpad (EE otpad) spadaju otpadna električna i elektronička oprema, uključujući sklopove i sastavne dijelove koji nastaju u gospodarstvu te otpadna električna i elektronička oprema nastala u kućanstvima ili u proizvodnim i uslužnim djelatnostima.

Inače, tvrtka  M SAN EKO d.o.o. omogućila je, a tvrtka Čistoća i zelenilo odobrila da  prihod od skupljenog EE otpada u visini od 50 lipa po kilogramu bude doniran Ekološkoj udruzi Krka. Udruga će uz pomoć prikupljenih sredstava, u kasnijoj fazi projekta, organizirati prikupljanje i odvoz EE otpada od građana koji ga nisu u mogućnosti dovesti, te ulagati u razvoj grada, kao na primjer u izgradnju dječjih igrališta.

Iz udruge su i obavijestili da za sve vrste otpadnih električnih i  elektroničkih uređaja ukupne mase veće od 30 kilograma građani mogu naručiti besplatan odvoz i to na besplatni broj telefona 0800 444 110 ili SMS porukom na broj 098 444 110, odnosno e-mailom na adresu prijava@eeotpad.com.

Izbornik