• Naslovna
  • Društvo
  • Udruga sv. Bartolomej predstavila projekt pružanja osobne asistencije osobama s invaliditetom

Udruga sv. Bartolomej predstavila projekt pružanja osobne asistencije osobama s invaliditetom


7665cfaa942ef1dd7b7fDanas je Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim povodom udruga sv. Bartolomej iz Knina organizirala je konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen projekt Zajedno u život. Financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, vrijedan je 451 tisuću kuna i trajat će godinu dana.

Riječ je o projektu pružanja osobne asistencije osobama s invaliditetom kroz koji je osam osoba dobilo asistenta, osam je osoba zaposleno, a osam je obitelji dobilo pomoć i podršku.

– Veliko je to olakšanje za njih jer će sada njihova djeca četiri sata dnevno provoditi s asistentom. Za to će vrijeme roditelji moći obavljati druge poslove važne za funkcioniranje obitelji. Vrijednost projekta je što usluge korisnicima pružaju osobe koje nisu dio obitelji, što otvara mogućnost drugačijeg pristupa- rekao je direktor udruge Vlado Arežina.

Današnji dan bila je prigoda i na podsjećanje da udruga sv. Bartolomej postoji 16 godina, vrijedno radi i provodi brojne projekte, a njihova vrijednost samo u ovoj godini iznosi milijun i 150 tisuća kuna. Udruga danas ima 321 člana, a zaposleno je 39 osoba.  Kroz Poludnevni boravak prođe dnevno 60 djece iz naše ali i drugih županija. Ono na što godinama upozoravaju je pristupačnost objekata i ulica pa je predsjednik udruge Josip Blažević na to upozorio i danas.

Projekt Zajedno u život trajat će godinu dana no u udruzi ga namjeravaju i produžiti.

Izvor HRT Centar Knin/autorica: Vesna Jašek

Izbornik