Drugi dio Tomislavove planira se dovršiti do kraja listopada


Tomislavova ulica danas 09 15Drugi dio Tomislavove ulice planira se dovršiti do kraja listopada ove godine, izvijestili su iz kninske Gradske uprave.

Podsjetimo, krajem kolovoza završeni su radovi na uređenju prvog dijela Tomislavove ulice, od križanja s Ulicom 4. gardijske brigade do križanja sa Solinskom ulicom, a u okviru kojih je izvedeno uređenje kolnika, nogostupa i zelenih pojasa.

Trenutačno se izvode radovi od križanja sa Solinskom do kraja ulice.

– U drugom dijelu ulice u tijeku su radovi na zamjeni azbestnocementne vodovodne cijevi na lijevoj strani trase i izvedbi kućnih priključaka koje je potrebno izvesti prije uređenja ceste i nogostupa kako bi se izbjeglo naknadno prekopavanje tek uređene ulice. S obzirom da je koridor za polaganje nove vodovodne cijevi male širine i da se u njemu nalazi veliki broj drugih instalacija, radovi se odvijaju otežano – kažu iz kninske Gradske uprave i dodaju kako se paralelno izvode i drugi radovi u ulici.

– Paralelno sa zamjenom vodovodne cijevi, na lijevoj strani trase izvode se radovi na sanaciji pokosa uz kompleks vojarne, a na desnoj strani ulice priprema se podloga za asfaltni sloj nogostupa koji bi trebao biti ugrađen sljedeći tjedan tako da bi onda nogostup s desne strane Tomislavove ulice bio uređen čitavom dužinom. Nakon završetka radova na zamjeni vodovodne cijevi i sanaciji pokosa kod vojarne, pristupit će se izgradnji ogradnih zidova uz dvorišta s lijeve strane trase na mjestima gdje postoji opasnost od odranjanja materijala na nogostup te bi nakon toga izvođač mogao izvršiti asfaltiranje kolnika i nogostupa do kraja ulice. S obzirom na otežano izvođenje radova zbog postojećih instalacija i na moguće loše vremenske prilike, završetak radova očekuje se krajem listopada – izvijestili su iz Grada.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik