70 Kninjanki izradilo 3.300 maskica i još ih rade


Krizne situacije poput ove iznjedre često plemenitost i altruizam, kako kroz individualne geste, tako i kroz društveni aktivizam. Najbolji kninski primjer toga je udruživanje 70 žena koje su do sada sašile ukupno 3.300 maskica i još uvijek ih rade.

– Maskice su podijeljene Javnoj vatrogasnoj postrojbi, Cestaru, pošti, Komunalnom, Sparu, Lidlu, Konzumu, Bipi, mesnicama, voćarama, pokretnim trgovinama, poljoprivrednim ljekarnama, trgovinama Bože commercea, Djela i Studenca, Mirovinskom, HZZO-u, FINA-i, svim bankama i školama, Javnom bilježniku, gradskoj upravi, Župnom uredu, benzinskim crpkama, HGSS-u i HŽ-u. Bolnica dobiva pošiljku od oko 200 komada svaka dva-tri dana. Dom zdravlja na trijaži uvijek ima 100 maski da ljudi mogu preuzeti. Maske dobiva i Hitna COVID ambulanta. Crvenom križu smo dali 300 maski. Ambulanta u Kistanjama je u dva navrata dobila po 100. Maske idu i izvan Knina pa smo ih tako poslali i za programe “Zaželi” u Bilicama i Šibeniku – izvijestila nas je Kninjanka Zrinka Teskera koja je pokrenula cijelu akciju i to kroz facebook grupu “Druškanići”.

Akciji su se pridružile udruge Zvonimir, Naše ognjište, Ekološka udruga Krka i Scientia populo kao i Pučko otvoreno učilište, a sredstva za materijal osigurao je Grad Knin.

Što na kraju reći nego – bravo i svaka čast!

Podsjetimo, u Kninu još uvijek nema oboljelih od COVID-a-19.

I. Š.

Izbornik